Bataat-linzencurry met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bataat-linzencurry met broccoli

Bataat-linzencurry met broccoli

Accompagné de lait de coco

Deze geurige curry met rode splitlinzen en zachte kokosmelk, neemt je even mee naar India. Omdat de rode linzen uit elkaar vallen, zijn ze snel gaar en ontstaat er een stevige curry. Je gar-neert het gerecht met frisse koriander.

Labels:
Veggie
Pittig
Chef's Choice
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

75 gram

Zoete aardappel

200 gram

Champignons

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Zilvervliesrijst

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

25 gram

Rode splitlinzen

75 ml

Kokosmelk

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2690 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels16 g
Eiwitten21 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

1

Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Hak de koriander grof en houd hierbij de steeltjes apart van de bladeren.

3

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat, afgedekt, nagaren.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode peper, bataat, broccoli en currykruiden 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de linzen, de kokosmelk, de steeltjes van de koriander en 100 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout, dek de pan af en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken.

5

Hak ondertussen de pinda’s grof.

6

Verdeel de rijst en curry over de borden. Garneer met de pinda’s en de overige koriander.