Skip to main content
Bakbox | Bosvruchten crumble

Bakbox | Bosvruchten crumble

4 porties | met frambozen, blauwe bessen en zelfgemaakt deeg

3.8
(54)

À vos fourneaux ! Rien de plus agréable que de préparer et déguster une pâtisserie en bonne compagnie ! Avec notre Box pâtisserie, rien de plus simple. Chaque semaine, nous vous proposons une nouvelle recette facile à cuisiner avec des ingrédients frais.

Optez cette semaine pour un crumble aux framboises et myrtilles. Garnissez les fruits de miettes de pâte croustillante au citron et à la cannelle. Un régal à l'heure du goûter !

Allergenen:
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Citroen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

3 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

300 gram

Verse frambozen en blauwe bessen

8 gram

Maizena

(Kan bevatten: Gluten)

Zelf toevoegen

100 gram

[Plantaardige] boter

2.5 el

Bruine basterdsuiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)4403 kJ
Energie (kcal)1052 kcal
Vetten42.1 g
waarvan verzadigd26.6 g
Koolhydraten152.8 g
waarvan suikers75.8 g
Vezels9.6 g
Eiwitten15.5 g

Benodigdheden

Rasp
Grote kom
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 100 g boter in kleine blokjes en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Rasp de schil van de citroen.
Kneden
2
  • Meng in een grote kom de bloem, kaneel, het rietsuiker en de citroenrasp.
  • Voeg de boterblokjes toe en meng het geheel met je handen. Blijf kneden tot er een kruimelige textuur ontstaat en het deeg aan elkaar blijft plakken wanneer je erin knijpt. 
  • Maak grove kruimels van ongeveer 1 cm groot door het deeg tussen je vingers te wrijven en aan te drukken. 
Bakken
3
  • Meng in een kom de bosbessen, frambozen, maizena en 2 1/2 el bruine suiker goed door elkaar.
  • Voeg het bessenmengsel toe aan een kleine ovenschaal.
  • Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het bessenmengsel.
  • Bak de bosvruchtencrumble 25 - 30 minuten in de oven, of tot de crumble goudbruin kleurt.
Serveren
4
  • Laat de crumble voor serveren 5 - 10 minuten afkoelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders