Je brengt de cottage pie op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)
50 gram
Maïs in blik
100 gram
Passata
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1.5 tl
Belgische kruidenmix voor gehakt
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Paprika
1 tl
Mosterd
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
1 el
[Plantaardige] boter
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een pot. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Verhit een klontje boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt met de Belgische kruidenmix in 3 - 4 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de courgette en paprika toe aan de sauteerpan en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de mais, de passata en de zwarte balsamicoazijn toe en verkruimel het bouillonblokje erboven (zie Tip). Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.
Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove puree. Voeg een klontje boter of melk toe om het smeuïg te maken. Voeg de Siciliaanse kruidenmix en de mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg het gehakt weer toe aan de sauteerpan en meng goed door. Verdeel de vulling over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erbovenop en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.
Verdeel de cottage pie over de borden.