HelloFresh
topBanner
Conchiglie in tonijn-pestosaus

Conchiglie in tonijn-pestosaus

met gemengde bladsla en zongedroogde tomaten

Lees meer

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Allergenen:VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

250 g

Rode cherrytomaten

1 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

60 g

Mesclun

80 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

35 g

Semi-gedroogde tomaten

2 el

Olijfolie van de tonijn

(BevatVis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3423 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Sieve
Saladekom
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.

2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, in 14 – 16 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Meng ondertussen de mesclun met een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de semi-gedroogde tomaten fijn.

5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de gekookte conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de pasta met de mesclun en garneer met de semi-gedroogde tomaten.