Conchiglie in tonijn-pestosaus
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Conchiglie in tonijn-pestosaus

Conchiglie in tonijn-pestosaus

met gemengde bladsla en zongedroogde tomaten

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

90 gram

Conchiglie

30 gram

Mesclun

40 gram

Pesto genovese

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie van de tonijn

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)818 kcal
Energie (kJ)3423 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers4 g
Vezels5.2 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Sieb
Saladekom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Préparer
1

Pour les conchiglie, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole. Émincez l’oignon et coupez les tomates cerises en deux.

Tip: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, maar hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat – zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Égoutter le thon
2

Égouttez le thon dans la passoire en conservant l’huile.

Cuire les conchiglie
3

Dans la casserole, faites cuire les conchiglie à couvert 14 à 16 minutes. Ensuite, égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Préparer la salade
4

Pendant ce temps, mélangez le mesclun et une petite partie du pesto vert dans le saladier. Salez et poivrez. Versez un filet d’huile d’olive vierge extra si vous le souhaitez. Coupez finement les tomates semi-séchées.

Réchauffer
5

Dans le wok ou la sauteuse, faites chauffer 1 cs de l’huile du thon par personne et revenir les tomates cerises et l’oignon 5 minutes à feu moyen-doux. Ajoutez ensuite le thon, les conchiglie et le reste de pesto. Salez et poivrez.

Servir
6

Servez les pâtes avec le mesclun et garnissez de tomates semi-séchées.