Skip to main content
Klassieke bloemkool met gehaktballen
Klassieke bloemkool met gehaktballen

Klassieke bloemkool met gehaktballen

Met gekookte aardappelen en komkommer-dillesaus

Bloemkool is in en je ziet de groente op allerlei manieren terugkomen: geroosterd, door curry's of bijvoorbeeld in de vorm van rijst. Vandaag eet je hem gekookt en ook dan is hij heerlijk. De gekruide gehaktballetjes met zelfgemaakte komkommer-dillesaus geven een twist aan dit klassieke aardappel-groente-vleesgerecht.

Labels:
Chef's Choice
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Bloemkool

250 gram

Vastkokende aardappelen

4 bosje(s)

Verse dille

¼ stuk(s)

Komkommer

1 el

Magere yoghurt

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met oosterse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1.5 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels13 g
Eiwitten39 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan met deksel

Instructies

1
1

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Zorg dat de bloemkool net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 – 20 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en meng er ½ el roomboter per persoon door. Breng op smaak met peper en zout.

2.
2

Schil ondertussen de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3.
3

Snijd ondertussen de dille fijn. Rasp de komkommer met een grove rasp, voeg toe aan een vergiet of zeef en druk het vocht eruit met de achterkant van een lepel. Meng in een kom de komkommer met de dille, mosterd, wittewijnazijn en yoghurt. Breng de komkommer-dillesaus op smaak met peper en zout.

4.
4

Smelt de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 2 – 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

5.
5

Haal de gehaktballen uit de pan en voeg 1 – 2 el water per persoon toe aan de koekenpan. Kook het water in 2 – 3 minuten in tot een jus.

6.
6

Verdeel de bloemkool en de aardappelen over de borden. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de jus over de aardappelen en serveer met de komkommer-dillesaus en de gehaktballetjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes