Skip to main content
Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla
Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

op een wortelbroodje met patatjes

Hoisinsaus is een dikke, zoete saus die veel wordt gebruikt in de Kantonese keuken. Vandaag gebruik je het om een ​​kipburger te glaceren, en je maakt er ook een pikante hoisinmayo van. Eet smakelijk!

Labels:
Famille
Allergenen:
Hvede
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortelbroodje

25 gram

Hoisinsaus

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kipburger

25 gram

Sojascheuten

200 gram

Aardappelen

5 gram

Verse koriander

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

1 tl

Suiker

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4112 kJ
Energie (kcal)983 kcal
Vetten51.3 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten94.8 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels14.8 g
Eiwitten29.8 g
Zout3.2 g
Potassium18.4 mg
Calcium1.5 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Rasp
Grillpan of koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelpartjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd de aardappelen in partjes. Verdeel de aardappelen over een met bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip). Schep halverwege om.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar serveer 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Komkommer bereiden
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng in een kom de komkommer met de rodewijnazijn en suiker. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren. Schep regelmatig om

Wortelsalade maken
3

Rasp de wortel. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de wortel, de koriander en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
4

Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el boter per persoon in een grillpan of gewone pan op middelhoog vuur. Druk de burger aan met een spatel en bak 7 - 8 minuten. Draai de burger om, voeg de ui toe en bak nog 6 - 7 minuten.

Afmaken
5

Voeg de sojascheuten, de honing en 2/3 van de hoisinsaus toe aan de grillpan. Meng goed door en bak nog 1 minuut. Draai de burger een paar keer om zodat de hele burger bedekt is met de saus. Voeg de wortelsalade toe aan de kom en meng met de komkommer. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de overige hoisinsaus.

Serveren
6

Snijd het wortelbroodje open en besmeer met de hoisinmayo. Beleg met de ui, sojascheuten, kipburger en wat salade. Bestrooi de patatjes met de nasi-bamikruidenmix. Serveer de patatjes en overige salade naast de burger. Serveer met extra mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes