Skip to main content
Portobello-burger met gebakken ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portobello-burger met gebakken ei

Portobello-burger met gebakken ei

Met aardappelen en gegrilde courgette

De portobello is met z'n ronde vorm bijna voorbestemd om op een hamburgerbroodje te eindigen. Zo maak je een heerlijke vegetarische variant op de hamburger. Je combineert hem met klassieke gebakken aardappeltjes en natuurlijk een flinke klodder mayonaise.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Sesamzaad
Lupine
Ei
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1

Gedroogde rozemarijn

1

Gedroogde tijm

½

Rode ui

½

Courgette

1

Portobello

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1

Hamburgerbol

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten: Soja, Ei, Noten)

1

Ei

(Bevat: Ei)

1

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

1

Olijfolie

½

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

In de oven
3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

Kaas smelten
4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbollen mee.

--
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

Serveren
6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, een spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken patatjes
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide patatjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokosgarnering en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pikante lente-ui salsa, cashewnoten en komkommer
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met patatjes en kerstomaten
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met kerstomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, kerstomatensalade en rucola
Flatbread met grillkaas en honing

Flatbread met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rode kool
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pikante panko

Mafaldine met burrata en pikante panko

in romige saus met kappertjes en kerstomaten
Cottage pie op z'n Italiaans

Cottage pie op z'n Italiaans

met varkensboerengehakt, spinazie en kaas
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pikante chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig flatbread, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uiensaus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met varkensgehakt, kaas en zure room
Kalkoensalade à la tandoori

Kalkoensalade à la tandoori

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken patatjes en komkommersalade