Skip to main content
Broodje visstick met ravigotesaus

Broodje visstick met ravigotesaus

met frieten van pastinaak en aardappel

In plaats van een broodje hamburger, serveer je vandaag een broodje visstick! De vissticks zijn veganistisch en bestaan dus voor 100% uit plantaardige ingrediënten.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Dikke frieten met schil

½ stuk(s)

Pastinaak

3 stuk(s)

Plantaardige fish sticks

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Gerst, Gluten, Haver, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Wortelbroodje

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kJ)4151 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten56.6 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten97.4 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels17.4 g
Eiwitten20.3 g
Zout2.2 g
Potassium745 mg
Calcium85.5 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de pastinaak en snijd in frieten van dezelfde grootte als de dikke frieten. Meng in een kom de pastinaak en frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de pastinaak en frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Sla scheuren
2

Pluk een paar bladen per persoon van de little gem om later op het broodje te gebruiken. Snijd de rest grof.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl ravigotesaus. Breng op smaak met peper en zout. Meng de grofgesneden little gem met de dressing.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan vissticks in 4 - 7 minuten aan beide kanten goudbruin. Bak de wortelbroodjes 4 - 6 minuten mee in de oven. Snijd ze vervolgens open.

Broodjes beleggen
5

Leg de wortelbroodjes open en leg er de achtergehouden slablaadjes op. Verdeel vervolgens de helft van de ravigotesaus over de blaadjes sla en smeer de overige ravigotesaus op de bovenste helft van de broodjes. Verdeel tot slot de vegan vissticks over de broodjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de ravigotesaus. De overige saus kan je op een andere dag gebruiken.

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Leg de salade, frieten en pastinaak ernaast. Serveer met de mayonaise.

Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders