Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

met knapperige koolsalade

In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

100 gram

Pulled pork

30 gram

Rucola en veldsla

15 gram

Gesneden jalapeño's

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)922 kcal
Energie (kJ)3859 kJ
Vetten67 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers14 g
Vezels8.7 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Rode ui bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de rode ui in ringen.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten (zie Tip).
  • Bereid de runderbouillon.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bak de ui dan in 1/2 el roomboter per persoon en gebruik de helft van de aioli in stap 4 om het broodje mee te garneren.

Salade maken
2
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout.
  • Meng de rodekool, wittekool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om.
  • Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Afwerken
3
  • Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.
  • Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork.
  • Garneer met de jalapeños en de aioli.
  • Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.