
Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui
met knapperige koolsalade
Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Ui
100 gram
Rode kool, witte kool en wortel
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
⅓ zakje(s)
BBQ-rub
100 gram
Pulled pork
30 gram
Rucola en veldsla
15 gram
Gesneden jalapeño's
25 gram
Aioli
Zelf toevoegen
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
50 ml
[Zoutarme] runderbouillon
½ el
Wittewijnazijn
1 el
[Plantaardige] boter
Benodigdheden
•Koekenpan
•Saladekom
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de rode ui in ringen.
- Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten.
- Bereid de runderbouillon.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om onder andere ijzer beter uit voeding op te nemen.

2
- Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Meng de rodekool, witte kool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om.
- Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

3
- Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon.
- Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.
- Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.

4
- Snijd de ciabatta open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork.
- Garneer het broodje met de jalapeños en de aioli.
- Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.