topBanner
Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

met knapperige koolsalade

Supersnel
Lees meer

In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Labels:Lekker snel
Allergenen:EiMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

30 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

200 gram

Rodekool, witte kool en wortel

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 tl

BBQ rub

200 gram

Pulled pork

40 gram

Rucola en veldsla

30 gram

Gesneden jalapeño's

50 gram

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Extra vierge olijfolie

3 el

Zwarte balsamicoazijn

100 ml

Runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3834 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten67.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten. Bereid de runderbouillon.

2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout. Meng de rodekool, witte kool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om. Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

3

Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.

4

Snijd de ciabatta open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Garneer het broodje met de jalapeños en de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.