HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Brie Met Gekarameliseerde Ui
topBanner
Broodje brie met gekarameliseerde ui

Broodje brie met gekarameliseerde ui

met frisse krieltjessalade met appel

Lees meer

In dit gerecht serveer je brie op een baguette. Je geniet van de Franse keuken, maar dan gewoon bij jou thuis. Vive la france!

Labels:FamilieVeggieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Lupine, Melk, Noten, Sesam, Soja)

100 gram

Franse brie

(BevatMelk (inclusief lactose)Kan bevattenEi, Gluten, Mosterd)

1 stuk(s)

Appel

80 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

1 stuk(s)

Rode ui

40 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3695 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel er per persoon 1/4 bouillonblokje boven en kook de krieltjes, afgedekt, 16 - 18 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Snijd de ui in halve ringen.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 3 - 5 minuten. Blus af met per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de pikante uienchutney. Bak al roerend nog 2 - 3 minuten. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne plakjes. Halveer de mini-komkommer en snijd in halve maantjes. Snijd de brie in plakjes van 1/2 cm dik.

3

Snijd de demi-baguette in de lengte doormidden. Leg de bovenste en onderste helft op een ovenrooster met bakpapier Besmeer de ene helft van het brood met 1/2 el mosterd per persoon. Verdeel de brie erover. Beleg de andere helft met de gekarameliseerde ui. Bak het brood 5 - 8 minuten in de oven tot de brie is gesmolten.

4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola, veldsla, appelplakjes, komkommer en krieltjes met de dressing. Leg de bovenste helft van de baguette op de onderste helft en snijd doormidden. Leg de broodjes op de borden en serveer met de krieltjessalade.