BestellenCadeaubon

HelloFresh

Recipes

Bali-style kipsaté met kokosrijst

topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bali-style kipsaté met kokosrijst

Bali-style kipsaté met kokosrijst

met zelfgemaakte seroendeng

POPULAIR

Seroendeng is een typisch Indonesisch strooisel van kokos, pinda's en kruiden. In dit recept maak je het zelf en vult je keuken zich met heerlijke aroma's!

Labels:
Inspiratie
Allergenen:
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 ml

Kokosmelk

150 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Vers citroengras

220 gram

Kipgehakt met Indonesische kruiden

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

20 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

⅓ zakje(s)

Garam masala

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3562 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Energie (kJ)3562 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten45 g
Vetten45 g
waarvan verzadigd24 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten75 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.37 g
Vezels6.37 g
Eiwitten34 g
Eiwitten34 g
Zout3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Kokosrijst koken
1

Meng in een pan met deksel de kokosmelk (zie Tip) met per persoon: 175 ml water en 1/4 bouillonblokje. Breng aan de kook. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met deksel.

Zoetzuur maken
2

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Spiezen maken
3

Halveer het citroengras in de lengte. Verdeel het kipgehakt in 2 delen per persoon en kneed het gehakt om de bovenste helft van de citroengrasstengel, als een saté. 

Kipspiezen bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipspiezen in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en bak nog 5 6 minuten verder of tot de kip gaar is.

Seroendeng maken
5

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Voeg de pinda's, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5 – 6 minuten, of totdat de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.

Serveren
6

Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, de frisse yoghurt en limoenpartjes.