Skip to main content
Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood
Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood

Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood

Gegarneerd met courgettelinten

3.7
(254)

De courgette is een veelzijdige groente. Zo kun je het combineren met rijst, smaakt het heerlijk in een ovenschotel en gebruik je het deze week voor een soep. Daarnaast is courgette rijk aan vitamine B en omdat er vitamine A inzit is het goed voor het gezichtsvermogen. Tijdnood? Snij dan álle courgette in blokjes!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

100 g

Pomme de terre à chair ferme

150 g

Champignons

½

Courgette

1

Ciabatta aux olives

(Contient: Gluten)

2 cs

Crème fraîche bio

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

¾

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion

Ustensiles

Couvercle
Grande casserole
Poêle-grill
Poêle
Mixeur plongeant

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

Snijd dunne linten van de courgette.
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stronk klein. Schaaf of snijd van de courgette 3 dunne linten per persoon. Snijd de rest van de courgette in blokjes.

3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli en de courgetteblokjes toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

Bak de courgettelinten.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de courgettelinten 5 minuten op middelmatig vuur.

5

Bak ondertussen het volkoren olijvenbrood 8 minuten in de oven.

Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep.
6

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met extra peper naar smaak.
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen, garneer met 1 el crème fraîche per persoon en bestrooi met extra peper naar smaak. Serveer met het volkoren olijvenbrood.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes