Braziliaanse visstoof met koolvis en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Braziliaanse visstoof met koolvis en rijst

Braziliaanse visstoof met koolvis en rijst

geïnspireerd op moqueca

Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze exotische stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

125 ml

Kokosmelk

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

75 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

⅓ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3023 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd23.8 g
Koolhydraten78.8 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels10.7 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in blokjes.
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de rijst.
Stoof maken
2
  • Verhit de boter in een wok of sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de knoflook, ui en de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.
Koken
3
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip 1).
  • Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3 cm.
  • Voeg, vlak voor serveren en wanneer de stoof zachtjes kookt, de vis toe aan de sauteerpan. Verwarm de vis 2 - 3 minuten in de stoof. Breng op smaak met peper (zie Tip 2).

Tip 1: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg, maar snijd ze extra fijn mee.

Tip 2: Houd je van pikant en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Schep de visstoof over de rijst en garneer met de verse koriander.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!