topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburgerbowl met orzo

Hamburgerbowl met orzo

met pesto, pecorino en bruschettadip

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op Parmigiano Reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Allergenen:
Tarwe
Eieren
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

2 stuk(s)

Kleine hamburger van gemengd gehakt

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Bruschettadip

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3541 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten47.3 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels8.5 g
Eiwitten32.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Orzo koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de orzo.
  • Kook de orzo 10 - 12 minuten, giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de groenten in 5 - 6 minuten gaar.
  • Blus af met de balsamicoazijn en bak 1 minuut verder. Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en breng op smaak met peper en zout.
Burgers bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur. Bak de kleine burgers 2 - 3 minuten per kant.
  • Roer de pesto en de helft van de pecorino door de orzo.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de kommen of diepen borden.
  • Verdeel de groenten, de kleine burgers en de bruschettadip erover.
  • Garneer met de overige pecorino.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.