Skip to main content
Tartaar van bavette met geplette krieltjes
Tartaar van bavette met geplette krieltjes

Tartaar van bavette met geplette krieltjes

Met bloemkool en peterselie-yoghurtsaus

3.9
(2,6K)

De bavette is een relatief onbekend, maar heel smaakvol stuk rundvlees. Je bakt het vandaag als grof gesneden tartaar, zodat de structuur en smaak van de bavette bewaard blijven. De krieltjes in dit gerecht plet je voorzichtig en garneer je met tijmboter en grana padano voor ze in de oven gaan, zo worden ze extra knapperig.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

200 gram

Bloemkool

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

1 tl

Gedroogde tijm

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

2 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tartaar van bavette

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2494 kJ
Energie (kcal)596 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers9 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Aardappelstamper
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de roomboter uit de koelkast (zie tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes grondig en kook de krieltjes, afgedekt, in een pan met deksel in 12 – 13 minuten bijna gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.

Boter mengen
2

Zorg dat de bloemkool net onder water staat in een andere pan met deksel, voeg het kerriepoeder en een snufje zout toe en kook de bloemkool, afgedekt, in 10 – 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de roomboter met de gedroogde tijm en breng op smaak met peper en zout.

Krieltjes pletten
3

Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en plet de krieltjes heel voorzichtig met een aardappelstamper. Het is niet de bedoeling dat ze helemaal uit elkaar vallen. Besmeer elk krieltje met een klein beetje van de tijmboter en bestrooi met de geraspte grana padano. Bak de geplette krieltjes 8 – 10 minuten in de oven, of totdat ze krokant zijn.

Saus maken
4

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Pers of snijd de knoflook fijn en meng in een kleine kom met de volle yoghurt en de peterselie.

Rundertartaar bakken
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tartaar van bavette 2 – 3 minuten per kant.

Serveren
6

Serveer de geplette krieltjes met het tartaartje en de bloemkool. Garneer met de peterselie-yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders