Skip to main content
Aziatische take-out! Gadogadobowls

Aziatische take-out! Gadogadobowls

zelf samenstellen, samen genieten!

Iedereen aan tafel, inclusief de jongste chefs, kan de maaltijd precies aanpassen naar hun smaak! Dit recept heeft kies-en-mix-toppings, zodat je zelf kunt bepalen wat jij toevoegt.

Labels:
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Ei
Soja
Pinda's
Gluten
Tarwe
Pinda's
Sesamzaad
Gluten
Noten
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Wortel

25 gram

Sojascheuten

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Mini-komkommer

40 gram

Pindasaus

(Bevat: Soja, Pinda's)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Pinda's, Sesamzaad, Gluten, Noten, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

25 gram

Atjar

Zelf toevoegen

175 ml

Water voor de rijst

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

40 ml

Water voor saus

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Zout

Energie (kJ)3112 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten95.7 g
waarvan suikers22 g
Vezels10.4 g
Eiwitten30.7 g
Zout2.1 g
Potassium585.9 mg
Calcium115 mg
Iron1.5 mg
Pan met deksel
Pan
Rasp
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst. Dek de pot af en kook de rijst 10 - 12 minuten.
  • Zet het vuur uit, breng op smaak met zout en laat 5 minuten afgedekt staan.
  • Was ondertussen de eieren.
Sperziebonen snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de sojascheuten 1 minuut. Haal daarna met een schuimspaan uit de pot en houd apart.
  • Kook in dezelfde pot de sperziebonen en de eieren 7 - 8 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Afmaken
3
  • Meng in een pot de pindasaus met de zoete Aziatische saus, de ketjap of zoete sojasaus, de aangegeven hoeveelheid water voor de saus en wat pikante rode saus (zoals sriracha) naar smaak.
  • Breng aan de kook en haal van het vuur.
  • Pel ondertussen de eieren en halveer ze.
  • Rasp de wortel en snijd de komkommer in halve maantjes.
Serveren
4
  • Serveer alle ingrediënten apart en laat iedereen zelf een gado gado bowl samenstellen, of maak de bowls vóór serveren.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders