Aardappelpuree met zachtgekookt ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelpuree met zachtgekookt ei

Aardappelpuree met zachtgekookt ei

met broccoli en doperwten

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Labels:
Veggie
Familie
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

250 gram

Aardappelen

150 gram

Broccoli

25 gram

Doperwten

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bieslook

0.08 zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

5 ml

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)463 kcal
Energie (kJ)1936 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers7 g
Vezels14.8 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Kook de laatste 3 minuten de doperwten mee met de broccoli. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Ei koken
3

Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, 6 - 8 minuten (zie Tip). Pel het ei.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook de eieren dan 6 minuten. Wil je een hard gekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

Groenten bakken
4

Snipper de rode ui. Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de broccoli en dopwerten toe en verwarm 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat doperwten meer vezels en eiwitten bevatten dan de meeste andere groenten? Ook bevatten ze evenveel ijzer als spinazie. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in ons lichaam. Dat verklaart ook waarom een tekort aan dit mineraal kan zorgen voor een gevoel van vermoeidheid.

Puree afmaken
5

Snijd of knip de bieslook fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Meng de bieslook en 1/4 tl kruidenmix per persoon door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de puree op een bord. Snijd het gekookte ei doormidden en leg het op de puree. Serveer de broccoli en doperwten ernaast.