HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAardappelpuree Met Zachtgekookt Ei
topBanner
Aardappelpuree met zachtgekookt ei

Aardappelpuree met zachtgekookt ei

met broccoli en doperwten

Lees meer

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Labels:VeggieNieuwFamilie
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

500 gram

Aardappelen

300 gram

Broccoli

50 gram

Doperwten

1 stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse bieslook

0.17 zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1936 kJ
Energie (kcal)463 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels15 g
Eiwitten19 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Kook de laatste 3 minuten de doperwten mee met de broccoli. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, 6 - 8 minuten. Pel het ei.

4

Snipper de rode ui. Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de broccoli en doperwerten toe en verwarm 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd of knip de bieslook fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe en stamp goed door. Meng de bieslook en 1/4 tl kruidenmix per persoon door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

6

Schep de puree op een bord. Snijd het gekookte ei doormidden en leg het op de puree. Serveer de broccoli en doperwten ernaast.