Zwartebonentostada's met avocadosalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zwartebonentostada's met avocadosalsa

Zwartebonentostada's met avocadosalsa

met kaas, mais en koolsla

Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

½ pak(ken)

Zwarte bonen

50 gram

Gesneden rode kool

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Avocado

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

30 ml

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3438 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten45.5 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers13 g
Vezels19.7 g
Eiwitten26.2 g
Zout3 g

Benodigdheden

Sieb
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Staafmixer
Grote kom

Instructies

Bonen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. 
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de lente-ui 2 - 3 minuten. Voeg de zwarte bonen toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg daarna de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
2
  • Laat ondertussen de mais uitlekken en snijd de tomaat in blokjes.
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en beleg met de zwarte bonen. Verdeel de geraspte kaas over de zwarte bonen. Bak de tortilla's 5 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Salsa maken
3
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil.
  • Voeg de avocado, de verse koriander, de knoflook, het groene gedeelte van de lente-ui, de wittewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een romige salsa (zie Tip).

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Serveren
4
  • Meng in een grote kom de gesneden rode kool, tomatenblokjes, de mais, de mayonaise en 1 el van de zelfgemaakte salsa per persoon. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de tostada's met een deel van de koolsla.
  • Verdeel de tostada's over de borden. Garneer met de overige romige salsa.
  • Serveer met de overige koolsla.