Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

met krieltjes, tomaat-komkommersalade en mayonaise

De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.

Allergenen:
Vis
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Ei

15 gram

Panko paneermeel

25 gram

Kappertjes en gesneden augurken

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)891 kcal
Energie (kJ)3726 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.4 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Kom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Salade maken
2
  • Halveer de komkommer in de breedte en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in linten.
  • Snijd de tomaat in halve maantjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de komkommer en tomaat toe en meng goed.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Tonijnburgers maken
3
  • Laat de tonijn uitlekken en snipper ondertussen de sjalot.
  • Meng de tonijn in een kom met 1 eierdooier per persoon, de sjalot, de panko, kappertjes en augurk (zie Tip).
  • Vorm 1 burger per persoon van het tonijnmengsel.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de burgers in 3 – 4 minuten gaar. Keer regelmatig.

Tip: Laat de kappertjes en augurken eerst goed uitlekken of dep ze droog met keukenpapier.

Serveren
4
  • Meng de krieltjes met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg op elk bord een tonijnburger.
  • Schep de krieltjes en de tomaat-komkommersalade ernaast.
  • Serveer met de mayonaise.