Zelfgemaakte hamburger met friet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte hamburger met friet

Zelfgemaakte hamburger met friet

met komkommer-appelsalade

Kook je voor gasten? Prik een satéprikker door het midden van het broodje en verbluf ze met deze zelfgemaakte hamburger!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Mesclun

100 gram

Gemengd gehakt

10 gram

Panko paneermeel

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)933 kcal
Energie (kJ)3902 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers9 g
Vezels11.4 g
Eiwitten34 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met de olijfolie en peper en zout naar smaak (zie Tip). Verdeel de frieten over op een bakplaat met bakpapier en bak de frieten

30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de laatste 2 minuten de hamburgerbollen bij de frieten in de oven.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat mengen met de olijfolie, peper en zout.

Appel snijden
2

Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp een kwart van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne plakjes. Houd per persoon 3 plakjes apart voor garnering.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Salade maken
3

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes. Snijd de rode ui in ringen. Kies per persoon 5 mooie blaadjes mesclun om te garneren. Meng in een saladekom de overige mesclun met de appelplakjes (behalve de achtergehouden plakjes) en de komkommer. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Zet tot serveren in de koelkast.

Hamburgers maken
4

Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm per persoon 1 hamburger van het mengsel.

Hamburgers bakken
5

Verhit een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Het half-om-half gehakt is vrij vet, dus voeg alleen bakvet toe als je denkt dat de burger anders aanbakt. Bak de hamburgers en de rode ui samen 12 – 14 minuten (zie Tip). Keer de hamburgers na 6 – 7 minuten om en dek de koekenpan de laatste 3 minuten af met het deksel.

Tip: Je kunt de appelplakken ook meebakken met de rode ui voor een zoete twist aan je burger!

Serveren
6

Snijd de hamburgerbollen open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise. Leg de plakjes appel erop, gevolgd door de hamburger, de mesclun en de rode ui. Serveer de burgers met de salade, de frieten en de overige mayonaise (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de mayonaise bij de frieten achterwege en maak een alternatief sausje van yoghurt of kwark met mosterd, peper en zout om de friet in te dippen.