Zelfgemaakte hamburger met friet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte hamburger met friet

Zelfgemaakte hamburger met friet

met komkommer-appelsalade

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Mesclun

100 gram

Gemengd gehakt

10 gram

Panko paneermeel

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)970 kcal
Energie (kJ)4058 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers16 g
Vezels9.9 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Kom
Bakplaat
Rasp
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie en peper en zout naar smaak. Bak de frieten 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de laatste 2 minuten de hamburgerbroodjes bij de frieten in de oven.

Appel snijden
2

Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp een kwart van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne plakjes. Houd per persoon 3 plakjes apart voor garnering.

Salade maken
3

Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de rode ui in ringen. Kies per persoon 5 mooie blaadjes mesclun om te garneren. Meng in een saladekom de overige mesclun met de appelplakjes (behalve de achtergehouden plakjes) en de komkommer. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Zet tot serveren in de koelkast.

Hamburgers maken
4

Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm per persoon 1 hamburger van het mengsel.

Hamburgers bakken
5

Verhit een koekenpan met deksel, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de hamburgers en de rode ui samen 12 – 14 minuten. Keer de hamburgers na 6 – 7 minuten om en dek de koekenpan de laatste 3 minuten af met het deksel.

Tip: Omdat het half-om-half gehakt van zichzelf al vrij vet is, heb je geen olie of boter nodig om de burgers en ui in te bakken. Als de burger toch aanbakt, kun je altijd een klontje boter toevoegen. Je kunt de appelplakken ook meebakken met de rode ui voor een zoete twist aan je burger!

Serveren
6

Snijd de hamburgerbroodjes open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise. Leg de plakjes appel erop, gevolgd door de hamburger, de meslcun en de rode ui. Serveer de burgers met de salade, de frieten en de overige mayonaise.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de mayonaise achterwege en maak een alternatief sausje van yoghurt of kwark met mosterd, peper en zout om de friet in te dippen.