HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZelfgemaakte Garnalenburger Op Een Briochebroodje
topBanner
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade

Wereldkeuken
Lees meer

Nieuw in dit recept: dikke frieten met schil! Deze frieten zijn al gesneden en voorgegaard en besparen jou daardoor tijd! Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Allergenen:SchaaldierenEiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)MosterdSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

375 gram

Dikke friet met schil

1 stuk(s)

Rode ui

240 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Briochebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Soja)

250 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Avocado

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

40 gram

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

3 el

Rodewijnazijn

(BevatSulfiet)

6 el

Bloem

11 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4926 kJ
Energie (kcal)1177 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels15 g
Eiwitten39 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Hoge kom
Kom
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 el suiker en een snuf zout. Voeg de rode ui toe en schep goed om. Laat minimaal 10 minuten intrekken.

2

Snijd de helft van de garnalen in grove stukken. Doe de andere helft van de garnalen in een hoge kom en mix met een staafmixer een paar seconden tot een grove puree. Meng alle garnalen in een kom met 1 el bloem per persoon en wat peper en zout.

3

Bestrooi een diep bord met de overige bloem. Klop in een tweede diep bord het ei los. Strooi over een derde diep bord de panko en breng ruim op smaak met peper en zout. Vorm 1 burger per persoon van het garnalenmengsel. Paneer de garnalenburgers rondom in 3 stappen: haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.

4

Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenburgers 3 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar en knapperig zijn. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.

5

Halveer de cherrytomaten en snijd de limoen in parten. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el rodewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix, de zoetzure rode ui en de helft van de avocado.

6

Snijd het briochebroodje open en besmeer de onderste helft met de ravigotesaus. Beleg het broodje met een deel van de salade, de garnalenburger en de overige plakjes avocado. Serveer de burger met de salade en de friet. Garneer met een partje limoen.