topBanner
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

geserveerd met peultjes, wortelschijfjes en aardappelparten

Lees meer

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel - vermengd met rozemarijn geeft dat een onweerstaanbaar lekkere crunch.

Labels:Familie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

200 gram

Boerengehakt

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

25 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Gedroogde rozemarijn

300 gram

Wortelschijfjes

100 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3739 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels12 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Grote kom
Ovenschaal
Koekenpan
Diep bord
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

2

Meng het gehakt in een grote kom met een half ei per persoon, 3/4 van het paneermeel en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot je een stevig mengsel overhoudt. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon.

3

Meng het overige paneermeel met de gedroogde rozemarijn in een diep bord en rol elk boomstammetje erdoor. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak ze 12 – 16 minuten in de oven.

4

Voeg de wortelschijfjes toe aan de pan met deksel en ook 6 – 8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe aan de wortel en kook mee. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de wortelschijfjes en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de boomstammetjes en de aardappelen over de borden. Serveer met de peultjes en peen.