BestellenCadeaubon
Zalmpakketje met zelfgemaakte pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmpakketje met zelfgemaakte pesto

Zalmpakketje met zelfgemaakte pesto

met courgettelinten en rigatoni

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Zalmfilet

90 gram

Rigatoni

10 gram

Geroosterde hazelnoten

Zelf toevoegen

½ tl

[Plantaardige] boter

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)850 kcal
Energie (kJ)3557 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers10 g
Vezels1.8 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Kleine kom
Bakplaat
Aluminiumfolie
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 °C (of 180 °C voor een heteluchtoven). Breng gezouten water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de uiteinden van de courgette. Snijd met een dunschiller lange linten van de courgette (zie Tip) en zet apart. Pers de knoflook of snijd fijn en zet apart in een kleine kom. Snijd de citroen in kwarten.

Tip: Snijd het middelste deel van de courgette met een mes in plakjes als de courgette minder stevig wordt.

Zalm bakken
2

Snijd de tomaat in halve schijfjes. Knip per persoon een rechthoek uit aluminiumfolie. Leg in het midden van elke rechthoek een stuk zalm. Verdeel de helft van de tomatenschijfjes eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Maak de pakketjes dicht door de uiteinden van het aluminiumfolie op elkaar te leggen en dicht te vouwen. Bak 20 minuten op een bakplaat in de oven.

Tip: De zalm is gaar als deze stevig en niet doorschijnend is.

Pasta koken
3

Kook de rigatoni 10 - 12 minuten afgedekt in de pan met kokend water. Giet af en voeg per persoon een klontje boter en de helft van het sap van een kwart citroen toe. Meng goed door en zet afgedekt apart.

Courgettelinten bakken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de courgettelinten toe en bak 5 - 7 minuten, of tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de overige tomatenschijfjes toe en bak het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en zet afgedekt apart.

Pesto bereiden
5

Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg het basilicum en de overige knoflook toe aan een kom. Voeg 11/2 el olijfolie per persoon toe en meng ongeveer 30 seconden. Breng op smaak met peper en zout. Hak de hazelnoten in grof.

Tip: Als je een vijzel hebt, kun je deze ook gebruiken om de knoflook, de basilicum en de olie te mengen.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over diepe borden. Leg de courgettelinten op de pasta. Open het pakketje en leg de zalm met de tomaten naast de pasta. Serveer met de rest van de citroen. Verdeel de pesto over de zalm en de pasta en bestrooi het geheel met de gehakte hazelnoten.