topBanner
Zalmpakketje met zelfgemaakte pesto

Zalmpakketje met zelfgemaakte pesto

met courgettelinten en rigatoni

Lees meer

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Allergenen:VisGlutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Biologische citroen

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Vers basilicum

20 gram

Geroosterde hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPindas, Sesam)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 tl

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3557 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Dunschiller of kaasschaaf
Bakplaat
Aluminiumfolie
Hapjespan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 °C (of 180 °C voor een heteluchtoven). Breng gezouten water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de uiteinden van de courgette. Snijd met een dunschiller lange linten van de courgette en zet apart. Pers de knoflook of snijd fijn en zet apart in een kleine kom. Snijd de citroen in kwarten.

2

Snijd de helft van de tomaat in schijfjes en snijd de andere helft in kleine blokjes. Knip per persoon een rechthoek uit aluminiumfolie. Leg in het midden van elke rechthoek een stuk zalm. Verdeel de tomatenschijfjes eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Maak de pakketjes dicht door de uiteinden van het aluminiumfolie op elkaar te leggen en dicht te vouwen. Bak 20 minuten op een bakplaat in de oven.

3

Kook de rigatoni 10 - 12 minuten afgedekt in de pan met kokend water. Giet af en voeg per persoon een klontje boter en de helft van het sap van een kwart citroen toe. Meng goed door en zet afgedekt apart.

4

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de courgettelinten toe en bak 5 – 7 minuten, of tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en bak het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en zet afgedekt apart.

5

Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg het basilicum en de overige knoflook toe aan een kom. Voeg 1 1/2 el olijfolie per persoon toe en meng ongeveer 30 seconden. Breng op smaak met peper en zout. Hak de hazelnoten in grof.

6

Verdeel de rigatoni over diepe borden. Leg de courgettelinten op de pasta. Open het pakketje en leg de zalm met de tomaten naast de pasta. Serveer met de rest van de citroen. Verdeel de pesto over de zalm en de pasta en bestrooi het geheel met de gehakte hazelnoten.