Zalmfilet in bladerdeeg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet in bladerdeeg

Zalmfilet in bladerdeeg

met geroosterde mini-romatomaten, frietjes en salade

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spinazie

5 gram

Verse dille & bieslook

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Roomkaas

200 gram

Dunne frieten

1 stuk(s)

Zalmfilet

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

125 gram

Mini-romatomaten

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

1.25 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Olijfolie

¾ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1610 kcal
Energie (kJ)6737 kJ
Vetten111 g
waarvan verzadigd40 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.4 g
Eiwitten41 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Vergiet
Kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Spinazie slinken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut.
  • Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een vergiet. Hak de spinazie vervolgens fijn.
Roomkaas mengen
2
  • Snijd de verse bieslook en dille fijn en snijd de citroen in 2 parten per persoon.
  • Meng in een kom de roomkaas en de helft van de kruiden met peper en zout. Knijp er 1 partje citroen per persoon boven uit. Meng goed en bewaar apart.
Zalm in bladerdeeg maken
3
  • Snijd het bladerdeeg in stukken, zodat je 1/2 rol per persoon gebruikt. Prik met een vork voorzichtig wat gaatjes in het deeg.
  • Verdeel de spinazie over de helft van de stukken bladerdeeg. Leg de zalmfilet erop en bestrijk met de roomkaas.
  • Vouw het bladerdeeg over de zalm, druk de zijkanten stevig aan en snijd de bovenkant in.
  • Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met een beetje melk.
Bakken
4
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Leg de mini-romatomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie, peper en zout.
  • Leg de zalmpakketjes op de bakplaat met bakpapier naast de frietjes. Bak de zalmpakketjes en de mini-romatomaten de laatste 15 - 20 minuten mee in de oven.
Salade maken
5
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/4 el witte balsamicoazijn.
  • Voeg vlak voor het serveren de rucola, veldsla en de overige kruiden toe aan de dressing en meng goed door.
Serveren
6
  • Verdeel de zalm in bladerdeeg over de borden.
  • Serveer met de frietjes, geroosterde mini-romatomaten en de salade.
  • Garneer met de citroenpartjes.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.