Conchiglie in saus van geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie in saus van geroosterde groenten

Conchiglie in saus van geroosterde groenten

met tahin, verse kruiden en citroen

Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Het wordt veel gebruikt in de mediterrane, Aziatische, Midden-Oosterse en Afrikaanse keuken.

Labels:
Plantaardig
•Extra groente
Allergenen:
Sulfiet
•Sesamzaad
•Mosterd
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Aubergine

40 gram

Hummus

(Bevat Sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3021 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels14.8 g
Eiwitten20.4 g
Zout1 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Grote pan
•Steelpan
•Staafmixer

Instructies

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de tomaat en snijd de ui in vieren. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Kruiden snijden
2

Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pasta koken
3

Breng, wanneer de groenten nog ongeveer 15 minuten moeten bakken, water aan de kook in een grote pot. Kook de pasta in 11 - 13 minuten gaar. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.

Specerijen bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, de knoflook en de Midden-Oosterse kruidenmix 2 - 3 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.

Saus maken
5

Voeg de hummus, het achtergehouden kookvocht en de helft van de puntpaprika en aubergine toe aan de pan. Mix met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat extra water toe als je de saus te dik vindt.

Serveren
6

Meng de pasta door de saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden. Garneer met de overige aubergine en puntpaprika en de verse kruiden. Besprenkel met de tahin en serveer met de citroenpartjes.