Skip to main content
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade

4.2
(140)

De eerste Europese versies van aubergines waren kleiner en hadden een gele of witte kleur. Ze leken op eieren, vandaar de Engelse naam “eggplant”!

Labels:
Calorie Smart
Riche en protéines
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

20 gram

Serranoham

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Rucola

100 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Aubergine

15 gram

Kalamata-olijven

40 gram

Bruschettadip

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] boter

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2850 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten51.9 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels9.7 g
Eiwitten39.4 g
Zout3 g
Potassium343 mg
Calcium7 mg
Iron0.4 mg
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Krieltjes roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en strooi over een bakplaat met bakpapier.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de krieltjes toe aan een grote kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Voeg de helft van de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel de krieltjes met de snijkant naar beneden op de geraspte Parmigiano Reggiano. Rooster 15 - 20 minuten in de oven.
Kip bakken
2
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kip 2 - 3 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak 4 - 5 minuten verder, of tot de kip gaar is.
  • Haal uit de pan en bewaar de kip in aluminiumfolie tot serveren.
  • Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm.
Aubergine bakken
3
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de aubergineblokjes met de overige knoflook 6 - 8 minuten. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de serranoham over een andere bakplaat met bakpapier. Bak de ham 5 - 6 minuten in de oven, of tot de ham krokant is.
  • Snijd ondertussen de mini-romatomaten in kwarten. Halveer de olijven.
Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de rucola, tomaten, olijven en aubergine toe aan een saladekom. Voeg de witte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Serveer de krieltjes met de kip en salade ernaast.
  • Verdeel de bruschettadip en serranoham over de kip.
  • Besprenkel de salade met de balsamicocrème.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders