HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVolkoren Penne Met Groentendressing En Kipfiletreepjes
topBanner
Volkoren penne met groentendressing en kipfiletreepjes

Volkoren penne met groentendressing en kipfiletreepjes

met geroosterde puntpaprika en panko met bladpeterselie

Lees meer

Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Caloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenZwaveldioxide of sulfieten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

160 gram

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

200 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Kleine rode ui

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Groentendressing

(BevatZwaveldioxide of sulfieten)

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2899 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en houd warm in de pan met deksel. Snijd de peterselie fijn en houd apart in een kleine kom.

2

Halveer de rode puntpaprika in de lengte en lepel of snijd de zaadlijsten eruit. Leg de gehalveerde puntpaprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de paprika 12 - 15 minuten in de oven. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Voeg de rode ui en knoflook toe aan de pan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de cherrytomaten en groentendressing toe en bak 3 minuten mee. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de panko 2 - 3 minuten, of tot goudbruin. Haal uit de pan en meng met de peterselie in de kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon en bak de kipfiletreepjes 4 - 5 minuten, of tot gaar.

4

Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed door. Verdeel de pasta over de borden. Serveer de puntpaprika erop. Verdeel de kipfiletreepjes ernaast. Garneer met de bladpeterselie en panko.