Skip to main content
Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges
Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola

4.7
(122)

Geen fan van asperges schillen? We geven je groot gelijk! Het voordeel van groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen. Je kunt ze meteen gebruiken.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Spekreepjes

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Verse rigatoni

(Bevat: Ei, Tarwe)

40 gram

Rucola

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

125 gram

Groene asperges

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3778 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten44.3 g
waarvan verzadigd24.4 g
Koolhydraten85.7 g
waarvan suikers10 g
Vezels9.4 g
Eiwitten39 g
Zout2.9 g
Trans Fat0.2 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot met deksel voor de pasta.
  •  Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder 2 cm van de harde onderkant van de groene asperges. Snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 4 cm. 
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijden
2
  • Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan met het bakvet van het spek. Fruit de ui en knoflook 3 - 4 minuten. Blus af met de wittewijnazijn.
  • Voeg de room en de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje toe. Meng goed door en laat op op middelmatig vuur sudderen.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Pasta koken
3
  • Kook ondertussen de pasta in 4 - 6 minuten gaar in de pot.
  • Kook de laatste 2 - 3 minuten de groene asperges mee.
  • Bewaar wat kookvocht, giet de rest af en voeg de pasta toe aan de saus. 
  • Voeg 3/4 van de geitenkaas en de helft van de verse kruiden toe aan de saus.
  • Meng goed en voeg eventueel wat kookvocht toe aan de saus. Breng het geheel flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over borden en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de pasta en spekreepjes eroverheen.
  • Verkruimel de overige geitenkaas over de pasta en garneer met de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders