HelloFresh
topBanner
Verse conchiglie met tonijn en pesto

Verse conchiglie met tonijn en pesto

met frisse courgettesalade

QUICK & EASY
Lees meer

Wist je dat elke pastasoort bij een bepaalde saus past? De verse conchiglie in dit recept leent zich perfect voor dikke sauzen – elk schelpje vult zich met een beetje tonijn-pestosaus. Je bent misschien gewend om courgette te bakken, maar het is rauw ook hartstikke lekker. Vandaag maak je er een frisse, knapperige salade van.

Allergenen:VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

⅔ stuks

Rode peper

25 g

Parmigiano reggiano

125 stuks

Rode cherrytomaten

1 stuks

Courgette

142 g

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

250 g

Verse conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

40 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Dunschiller
Pan met deksel
Kleine kom
Zeef
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Ris de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper zeer fijn. Rasp de parmigiano reggiano. Halveer de cherrytomaten. Schaaf met een dunschiller lange linten van de courgette.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en vang de olie op in een kleine kom. Haal met een vork de tonijn wat uit elkaar, zodat je hem straks makkelijk kunt mengen.

3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Voeg de courgettelinten, rode peper en munt toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, in 4 – 5 minuten gaar. Giet daarna af, doe de conchiglie terug in de pan en meng met 1/2 el van de opgevangen olie van de tonijn.

5

Meng de tonijn, pesto en cherrytomaten met de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de conchiglie over de borden en serveer de courgettesalade ernaast. Garneer de conchiglie met de parmigiano reggiano.