
La cuisse de poulet est délicieusement tendre et goûteuse. Dans cette recette, nous l'avons prédécoupée pour vous et assaisonnée d’épices orientales.
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
1 pièce(s)
Gousse d'ail
100 g
Émincés de cuisse de poulet
200 g
Mélange de légumes avec chou blanc
75 g
Nouilles de riz
½ sachet(s)
Pâte épicée balinaise
10 ml
Sauce soja
(Contient: Soja, Blé )
25 g
Krupuk végétarien
½ sachet(s)
Mélange d'épices du Moyen-Orient
à votre goût
Poivre et sel
½ cs
Huile de tournesol
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de volaille à faible teneur en sel

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op hoog vuur. Voeg de groentemix en knoflook toe aan de pan en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur.
Conseil: Pour gagner du temps, utilisez une bouilloire.

Haal de pan met kokend water van het vuur en leg de mihoen erin. Laat de mihoen 4 - 6 minuten wellen in het hete water. Giet de mihoen af in een vergiet en spoel al roerend goed met koud water. Laat minimaal 5 minuten uitlekken.

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Voeg de kippendijreepjes en de Midden-Oosterse kruiden toe, meng goed en roerbak 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan met groenten. Voeg de sojasaus en Javaanse wokpasta toe en roer goed door. Voeg de mihoen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Conseil: 1. Si vous surveillez vos apports en sel, utilisez la moitié de la quantité de bouillon cube indiquée.

Verdeel de gebakken mihoen en kip over de borden. Serveer met de kroepoek.
Conseil: Le saviez-vous ? Nous absorbons en moyenne moins de 150 g de légumes par jour, soit moins que les AJR. Avec ce plat, aucun souci, car il contient 200 g de légumes par portion !