Skip to main content
Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli
Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Romige rijst met een zoete wokschotel en verse kruiden

3.4
(830)
Allergènes:
Gluten
Soja
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

100 g

Emincés de rumsteak

1

Oignon

¼ cm

Gingembre frais

¼

Piment rouge

200 g

Champignons

¼

Mangue

85 g

Riz cargo

1 sachet(s)

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cs

Huile de tournesol

1 cc

Miel

1 cc

Vinaigre de vin blanc

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)691 kcal
Énergie (kJ)2891.1 kJ
Graisses20 g
dont saturés5 g
Glucides85 g
Fibres11 g
Protéines37 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Papier aluminium
Poêle

Instructions

1

Laat de kogelbiefstukreepjes op kamertemperatuur komen. Kook 250 ml water per persoon voor de zilvervliesrijst.

Snijd de groenten klein
2

Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.

3

Verhit de roomboter in een pan met deksel en bak de zilvervliesrijst met een snufje zout al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 20 minuten droog. Voeg als de rijst drooggekookt maar nog niet gaar is een extra scheutje water toe. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.

Verpak de reepjes in aluminiumfolie
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de kogelbiefstukreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat, ingepakt in aluminiumfolie, rusten.

Voeg de manga, sojasaus, honing en witte wijnazijn toe
5

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, gember en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli en 2 el water per persoon toe en bak de broccoli, afgedekt, 7 minuten. Haal na 5 minuten de deksel van de pan en voeg de mango, sojasaus, honing en witte wijnazijn toe. Voeg als dat nodig is een extra scheutje water toe.

6

Voeg de kogelbiefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel de boterrijst over de borden en serveer met de kogelbiefstuk en mango.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes