Skip to main content
Smokey kikkererwten met tropische avocado-mangosalsa
Smokey kikkererwten met tropische avocado-mangosalsa

Smokey kikkererwten met tropische avocado-mangosalsa

met kurkuma-bulgur, groene saus en pompoenpitten

4.2
(92)

Nieuw ingrediënt in je box! De jalapeño is klein, pikant en vol smaak. Perfect om gerechten wat extra pit geven. Lekker om rauw, geroosterd of ingelegd te eten.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Bron van vezels
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

⅓ pak(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Jalapeño

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Mosterd)

1 tl

Gemalen kurkuma

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten28.5 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten80.7 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels24.6 g
Eiwitten19.2 g
Zout1.1 g
Potassium523.9 mg
Calcium44.4 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Zeef
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Pan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken. Dep droog met keukenpapier.
  • Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Bestrooi met het gerookte paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep goed om. Rooster 15 - 20 minuten in de oven.
Bulgur koken
2
  • Bereid de bouillon in een pot. Voeg de bulgur en kurkuma toe. Breng aan de kook en kook 10 minuten, of tot de bulgur gaar is.
  • Giet af en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper, bewaar apart.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Schil de mango.
  • Snijd de avocado, mango en komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Saus maken
3
  • Voeg de mango, komkommer en avocado toe aan een saladekom samen met jalapeño naar smaak.
  • Snijd de limoen in 4 partjes en pers het sap van 1 limoenpartje per persoon uit boven de saladekom. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Voeg de yoghurtdressing en de helft van de verse kruiden toe aan een hoge kom. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Gebruik een staafmixer om het geheel tot een gladde saus te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de overige verse kruiden fijn.
  • Serveer de bulgur over kommen en verdeel de salsa over de kikkererwten.
  • Besprenkel met de groene saus en garneer met de pompoenpitten en overige verse kruiden.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders