topBanner
Linguine met spinaziepesto en kabeljauwfilet als extra

Linguine met spinaziepesto en kabeljauwfilet als extra

met geroosterde cherrytomaten en parmigiano reggiano

Vis als extra
Lees meer

Cherrytomaten mogen dan klein zijn, maar ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat - zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

375 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Citroen

150 gram

Spinazie

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten)

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

4 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4057 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8 g
Eiwitten44 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de linguine. Halveer de cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Bewaar het kookvocht van de spinazie. Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Rasp de parmigiano reggiano grof. Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de parmigiano reggiano en de cashewstukjes. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erop en verdeel de spinaziepesto erover. Schep de cherrytomaten erop en besprenkel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal. Garneer met de overige parmigiano reggiano en leg de kabeljauwfilet erboven op.