Vegetarische nuggets met peterseliekrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische nuggets met peterseliekrieltjes

Vegetarische nuggets met peterseliekrieltjes

met kappertjes en tomaat-komkommersalade

Je bereidt dit gerecht met vegetarische nuggets. Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Labels:
Veggie
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Citroen

5 stuk(s)

Vegetarische nuggets

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] boter

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)846 kcal
Energie (kJ)3538 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15 g
Vezels13 g
Eiwitten15 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer ondertussen de komkommer en snijd in dunne plakken. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in partjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit. 

Salade maken
3

Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat, pruimtomaat en rode ui toe en meng goed.

Vegetarische nuggets bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Krieltjes bakken
5

Verhit ondertussen in dezelfde koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten. 

Serveren
6

Schep de peterseliekrieltjes op de borden samen met de vegetarische nuggets. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de rest van de peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon. 

Tip: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.