Vegetarische nuggets met peterseliekrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische nuggets met peterseliekrieltjes

Vegetarische nuggets met peterseliekrieltjes

met kappertjes en tomaat-komkommersalade

Je bereidt dit gerecht met vegan nuggets. Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Labels:
Familie
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

⅓ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Citroen

5 stuk(s)

Vegan nuggets

(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

10 gram

Kappertjes

½ head

Botersla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)822 kcal
Energie (kJ)3439 kJ
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten70.4 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels15.6 g
Eiwitten16.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer ondertussen de komkommer en snijd in blokjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Scheur de bladeren van de botersla grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit. 

Salade maken
3

Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de botersla, komkommer en ui toe en meng goed.

Vegan nuggets bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Krieltjes bakken
5

Verhit ondertussen in dezelfde koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten.  

Serveren
6

Schep de peterseliekrieltjes en de vegan nuggets op de borden. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de overige peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon. 

Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.