Skip to main content
Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie deluxe

Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie deluxe

op een briochebroodje met frieten, zuurkool en broccoli slaw

4.3
(60)

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Ei
Amandelnoten
Noten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Zuurkool

¼ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Tomaat

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

100 gram

Broccolirijst

25 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten, Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Lupine, Spelt, Soja, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Gluten, Soja)

25 gram

Gesneden augurken

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

Energie (kJ)5544 kJ
Energie (kcal)1325 kcal
Vetten86.4 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten98.6 g
waarvan suikers29.9 g
Vezels15.2 g
Eiwitten30.9 g
Zout4.2 g
Potassium1111.2 mg
Calcium52.3 mg
Iron1.5 mg
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Deksel
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was grondig en snijd er frieten van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 25 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Zuurkool verwarmen
2

Weeg de zuurkool af en voeg, inclusief vocht, toe aan een steelpan met deksel (zie Tip). Verwarm de zuurkool, afgedekt, 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor een iets mildere zuurkoolsmaak kun je hem ook eerst afspoelen met wat water in een zeef. Voeg daarna wel een klein beetje water toe aan de steelpan voor het opwarmen, anders bakt de zuurkool aan.

Snijden
3

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in hele kleine blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in plakken. Meng in een kleine kom 1/3 van de mayonaise met de mosterd. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Slaw maken
4

Meng 1/3 van de mayonaise, de wittewijnazijn, de suiker en peper en zout naar smaak in een saladekom. Voeg de broccolirijst, de appel, de rode ui en de gedroogde cranberry's toe en meng goed. Bewaar de slaw tot gebruik in de koelkast.

Worst bakken
5

Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in dezelfde koekenpan met deksel en bak de varkensworst 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Leg ondertussen het briochebroodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer met de mosterdmayonaise. Leg de worst op het briochebroodje en garneer met de tomaat, de augurkblokjes en de zuurkool naar smaak. Serveer de varkensworst met de broccoli slaw, de frieten en de overige mayonaise. Garneer de slaw met het amandelschaafsel.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders