Skip to main content
Varkensoester met aardbei-balsamicosaus
Varkensoester met aardbei-balsamicosaus

Varkensoester met aardbei-balsamicosaus

met sperziebonen en geroosterde aardappeltjes

Balsamicoazijn wordt, anders dan veel andere azijnen, niet van wijn gemaakt. Het wordt gemaakt van druivenmost - dit geeft het een zoete smaak.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

200 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Varkensoester

25 ml

Aardbeiensaus

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

2 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)823 kcal
Energie (kJ)3443 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers14 g
Vezels17.4 g
Eiwitten40 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Haal de varkensoester uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en meng met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl gehakte rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven.

Sperziebonen bereiden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de sjalot. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Varkensoester bakken
3

Wrijf ondertussen de varkensoester in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Leg de varkensoester in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten tot serveren. Bewaar het bakvocht in de pan.

Saus maken
4

Verhit de koekenpan met het bakvocht op middelmatig vuur en fruit hierin de helft van de sjalot en de overige rozemarijn 3 – 5 minuten. Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor serveren de roomboter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de overige sjalot 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkensoester in plakken. Verdeel de aardappelen, sperziebonen en varkensoester over de borden. Schenk de saus over de varkensoester.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Visstoof met kokosmelk en spekjes

Visstoof met kokosmelk en spekjes

met aardappel, courgette en prei
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio
Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

met sperziebonen, bloemkoolrijst en gomasio
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille
Varkenshaas met geroosterde groenten

Varkenshaas met geroosterde groenten

met aardappelsalade
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio
Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's
Zoete-aardappelsoep met witte kaas

Zoete-aardappelsoep met witte kaas

met cashewtopping, courgette en een ciabatta

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en kerstomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en kerstomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse pikante mayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, patatjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en patatjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rode-koolsalade, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met wokgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestoemp met sticky veggie runderstukjes

Andijviestoemp met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstoemp met uiensaus

Broccoli-spitskoolstoemp met uiensaus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pikante chilisaus en spiegelei

Curry-rijstbowl met zoete-pikante chilisaus en spiegelei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met patatjes

Kipburger met patatjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken patatjes, wortel en verse kruiden