Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet

Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet

met spitskool en broccoli

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

100 ml

Kokend water

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2003 kJ
Energie (kcal)479 kcal
Vetten17.6 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten46.2 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels13.5 g
Eiwitten31.5 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Soeppan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon en voeg 100 ml kokend water per persoon toe.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de champignons in kwarten. 
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. 
Soep maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppot op middelhoog vuur. Fruit de gemberpuree en ui  2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel en de groentemix toe en bak 2 minuten al roerend.
  • Voeg de bouillon toe en kook 3 - 4 minuten.
  • Voeg de noedels en champignons toe en kook nog 3 - 4 minuten.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de Vietnamese saus door de soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Voeg sambal naar smaak toe.
  • Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de vis erop.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden.