Skip to main content
Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet
Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet

Udonnoedelsoep met gebakken pangasiusfilet

met spitskool en broccoli

4.3
(288)

De spitskool en broccoli zijn alvast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

¼ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

100 ml

Kokend water

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1902 kJ
Energie (kcal)455 kcal
Vetten17.2 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten44.7 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels13.4 g
Eiwitten27.8 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Soeppan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon en voeg de aangegeven hoeveelheid kokend water toe.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de champignons in kwarten. 
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. 
Soep maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppot op middelhoog vuur. Bak de ui en gemberpuree 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de wortel, spitskool en broccoli toe en bak 2 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en laat 3 - 4 minuten koken.
  • Voeg de champignons en noedels toe en kook nog 3 - 4 minuten.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de vis 4 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de Vietnamese saus door de soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de vis erop.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders