HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTacoschelpen Met Gemarineerde Kabeljauw
topBanner
Tacoschelpen met gemarineerde kabeljauw

Tacoschelpen met gemarineerde kabeljauw

met komkommer-tomatensalsa

Supersnel
Lees meer

Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 gram

Pruimtomaat

200 gram

Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade

(BevatVis)

6 stuk(s)

Tacoschelpen

80 gram

Avocadodip

140 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Kleine rode ui

1 stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2633 kJ
Energie (kcal)629 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Vergiet
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snipper de ui. Voeg de komkommer, tomaat en ui toe aan een kom. Laat de mais uitlekken in een vergiet en voeg toe aan de kom. Voeg 1/2 el witte wijnazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer door en zet apart.

2

Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 bij 3 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in een koekenpan met deksel. Bak de vis 2 - 3 minuten. Voeg 1/4 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en roer om. Zet het vuur uit en laat de pan, afgedekt, staan.

3

Leg de tacoschelpen op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

4

Verdeel de vis over de tacoschelpen. Schep de salsa er naar smaak overheen en maak af met de avocadodip. Serveer met de overige salsa.