Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en voeg toe aan je bowl.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Avocado

1.5 cm

Verse gember

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

2.5 gram

Sesamzaad

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)741 kcal
Energie (kJ)3098 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers12 g
Vezels4 g
Eiwitten26 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Vergiet
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Verwijder ondertussen het radijsblad van de radijsjes en snijd deze in kwarten.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Zoetzuur maken
2
  • Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Laat uitlekken.
Gembermayonaise maken
3
  • Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Rasp de gember fijn. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met het sesamzaad.
  • Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de plakjes avocado.
  • Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.

Tip: Wist je dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.