Skip to main content
Knolselderijstoemp met serranoham
Knolselderijstoemp met serranoham

Knolselderijstoemp met serranoham

Met kruidenroomkaas en bieslook

Wat in Vlaanderen stoemp wordt genoemd, heet in Nederland stamppot. Stoemp is alleen iets grover van structuur. Vandaag maak je een romige stoemp van knolselderij met kruidenkaas en knapperige serranoham

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

300 gram

Vastkokende aardappelen

40 gram

Serranoham

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

7 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels16 g
Eiwitten27 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een grote pan met deksel. Snijd de schil van de knolselderij en weeg 200 g knolselderij per persoon af. Snijd vervolgens de knolselderij in grove stukken van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd ook in grove stukken van 2 cm.

Koken
2

Voeg de knolselderij en een snuf zout toe aan de grote pan met kokend water en kook de knolselderij 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, 12 – 14 minuten, of totdat de aardappel en knolselderij gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Serranoham bakken
3

Trek ondertussen de plakken serranoham uit elkaar en verdeel de serranoham over een bakplaat met bakpapier. Bak de serranoham 8 – 10 minuten in de oven, of totdat de ham knapperig is. Snijd ondertussen de verse bieslook fijn.

Stoemp maken
4

Stamp de knolselderij, de aardappelen en de kruidenroomkaas tot een grove puree met een aardappelstamper. Meng er de roomboter, de mosterd en eventueel een scheutje melk door om het smeuïg te maken

Op smaak brengen
5

Breng de stoemp op smaak met het grootste deel van de bieslook en peper en zout. Voeg eventueel meer mosterd naar smaak toe. Breek de knapperige serranoham in stukjes.

Serveren
6

Verdeel de knolselderijstoemp over de borden en garneer met de knapperige serranoham en de overige bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Varkenshaas met geroosterde groenten

Varkenshaas met geroosterde groenten

met aardappelsalade
Casarecce met bloemkool-roomsaus

Casarecce met bloemkool-roomsaus

met spinazie en geroosterde hazelnoten
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

met ovenfriet en frisse komkommersalade
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

met gekaramelliseerde rode ui en Turks broodje
Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

met krieltjes en venkel-sinaasappelsalade
Krieltjessalade met mais en spekjes

Krieltjessalade met mais en spekjes

met rode paprika en zoetzure sjalot
Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

met een frisse radijsjessalade met spekjes en walnoot
Flammkuchen met klassieke Noordzeegarnalen

Flammkuchen met klassieke Noordzeegarnalen

met spek, crème fraîche en frisse salade
Vistrio met garnalenspies

Vistrio met garnalenspies

met bieslooksaus en gomasio
Feestelijke beenham met haricot verts in spek

Feestelijke beenham met haricot verts in spek

met aardappelpuree en geroosterde appel en peer
Quiche met broccoli, cherrytomaten en oude kaas

Quiche met broccoli, cherrytomaten en oude kaas

met tijm en oregano
Double veggie - Courgettepasta met romige kruidensaus

Double veggie - Courgettepasta met romige kruidensaus

met champignons en aubergine als extra
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met albondigas, patatas bravas en knoflookgarnalen
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappeltjes

Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappeltjes

met salade van tomaten en komkommer
50-50 Burger op een tomatenbroodje

50-50 Burger op een tomatenbroodje

met zelfgemaakte pickles van gele biet en komkommer

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met patatjes, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

in rijke kerstomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met patatjes, hummus en tomatensalade
Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-patatjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met gebakken noedels

Heekfilet met gebakken noedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

met wortel en ravigotesaus