Skip to main content
Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam "zeedauw" betekent.

Allergenen:
Selderij
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Whiskeysaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Prei

½ takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

45 ml

Water voor saus

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3243 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten41.3 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten64.5 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels14.5 g
Eiwitten32.6 g
Zout1.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1817.3 mg
Calcium134.5 mg
Iron3.2 mg
Pan
Aardappelstamper
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Breng water aan de kook in een pot voor de aardappelen.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Snijd de prei en de ui in dunne halve ringen. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel vervolgens in reepjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de prei, ui en venkel 2 - 3 minuten.
  • Roer dan de honing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten nog 5 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze zacht en lichtbruin zijn. 
  • Verhit ondertussen een klontje boter in een andere pan op middelhoog vuur en voeg het rozemarijntakje toe.
Stampen
3
  • Bak de steak, wanneer de rozemarijnboter goed heet is, 1 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Blus af met de aangegeven hoeveelheid water voor de saus, haal van het vuur, haal het rozemarijntakje eruit en roer de whiskeysaus erdoor.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en stamp goed door.
Serveren
4
  • Roer de mosterd en de helft van de groenten door de puree en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes.
  • Serveer de aardappelpuree op borden. Leg de steak en de overige groenten erbovenop.
  • Schenk de whiskeysaus eroverheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders