Skip to main content
Burger met pikante groene peper en piccalilly

Burger met pikante groene peper en piccalilly

met wortelbroodje, patatjes en salade

4.3
(118)

Deze burger geef je een draai met piccalilly - een populair Brits product geïnspireerd op de Aziatische keuken.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Ei
Mosterd
Gluten
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Noten
Selderij
Ei
Kan sporen van allergenen bevatten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat: Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Selderij, Ei, Kan sporen van allergenen bevatten, Soja, Tarwe, Gluten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

(Bevat: Soja, Mosterd, Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Ei, Gluten)

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Piccalilly

(Bevat: Gluten, Tarwe, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3885 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten50.5 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten86.5 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels12.6 g
Eiwitten31.1 g
Zout2.3 g
Trans Fat0.3 g
Potassium1386.5 mg
Calcium60.3 mg
Iron2.3 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was of schil de aardappelen snijd in wedges (zie Tip).
  • Meng in een kom de aardappelwedges met een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.

Gezondheidstip: Let jij op je calorie-inname? Laat de aardappelwedges dan achterwege. Deze kun je op een andere dag deze week gebruiken.

Aardappelwedges bakken
2
  • Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Leg het broodje de laatste 4 - 6 minuten naast de aardappelwedges in de oven.
Groenten snijden
3
  • Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne schijfjes.
  • Snijd de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) in dunne ringen.
Dressing maken
4
  • Maak in een saladekom een dressing van de honing, mosterd, wittewijnazijn en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng, kort voor serveren, de sla, de tomaat en de komkommer met de dressing.
Ui snijden
5
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger, samen met de groene peper en ui, 3 - 4 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan tot serveren.
Serveren
6
  • Snijd het broodje doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger, de ui en de groene peper erop. Besprenkel de burger met het eventuele overige bakvet.
  • Serveer de burger met de aardappelwedges en de overige salade.
  • Serveer de burger en de overige piccalilly ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders