Skip to main content
Cheesy tostada's met chipotle en champignons

Cheesy tostada's met chipotle en champignons

met avocado, zure room en regenboogkoolsla

Tostada's zijn niet weg te denken uit de Meso-Amerikaanse keuken: knapperige, gebakken tortilla's die je los kunt serveren, of beleggen met een eindeloze keuze aan ingrediënten.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

10 gram

Chipotle-pasta

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Avocado

2.5 gram

Verse koriander

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¾ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3167 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten43.8 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten66.2 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels13.8 g
Eiwitten24.1 g
Zout2.2 g
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Paddenstoelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op hoog vuur en bak de paddenstoelen 6 - 8 minuten.
  • Verlaag het vuur, voeg de chipotle-pasta (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en meng goed.
Avocado snijden
2
  • Verdeel de tortilla's over een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de paddenstoelen eroverheen en bestrooi met de kaas.
  • Bak 4 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten.
  • Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Koolsla maken
3
  • Snijd ondertussen de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kom de koolmix met de mayonaise en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de koriander grof.
Serveren
4
  • Serveer de tostada's op borden.
  • Verdeel de koolsla, de avocado en zure room erover.
  • Garneer met de koriander en serveer met de overige limoenpartjes.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders