Skip to main content
Garnalencocktailbowl met avocado, bieslook en citroen

Garnalencocktailbowl met avocado, bieslook en citroen

met salade, parelcouscous en broccolirijst

Parelcouscous, ook wel ptitim of fregola genoemd, is groter dan gewone couscous omdat het in grotere bolletjes is gerold. Hierdoor heeft het een stevigere textuur, perfect om sauzen te absorberen!

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Schaaldieren
Mosterd
Ei
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Broccolirijst

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

30 gram

Whiskeysaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Little gem

1.5 tl

Paprikapoeder

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Grove mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3010 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten34.9 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels9.7 g
Eiwitten23.1 g
Zout2.1 g
Potassium263.6 mg
Calcium9.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Préparer
1
  • Portez un bon volume d'eau à ébullition dans une casserole. Émiettez-y le bouillon cube (voir tableau des ingrédients).
  • Faites-y cuire le couscous perlé 10 à 11 minutes.
  • Ajoutez-y le riz de brocoli et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes. Ensuite, égouttez et passez sous l'eau froide. 
  • Arrosez d'huile d'olive vierge extra à votre convenance, puis salez et poivrez à votre goût.
Préparer la sauce
2
  • Coupez le citron en quartiers.
  • Coupez l'avocat en deux. Retirez-en le noyau et la peau, puis coupez-en la chair en tranches. 
  • Écrasez ou émincez l'ail. Ciselez finement la ciboulette.
  • Dans un petit bol, mélangez la sauce cocktail avec l'eau pour la sauce (voir tableau des ingrédients), la moitié de la mayonnaise et 1/3 du paprika en poudre. 
Préparer la salade
3
  • Coupez grossièrement la salade.
  • Dans un saladier, mélangez le vinaigre de vin blanc avec la moutarde et le reste de mayonnaise. Salez et poivrez à votre goût.
  • Ajoutez la salade, puis mélangez-la bien avec la vinaigrette.
Servir
4
  • Faites fondre 1 noix de beurre dans une poêle à feu moyen-vif et cuire les crevettes avec l'ail et le reste de paprika en poudre 3 minutes. Salez et poivrez à votre goût.
  • Servez le couscous perlé et la salade dans des grands bols. Déposez-y l'avocat, les crevettes, les quartiers de citron et la sauce cocktail. 
  • Apprêtez avec la ciboulette. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders