Skip to main content
Spaghetti met serranoham en gele paprika
Spaghetti met serranoham en gele paprika

Spaghetti met serranoham en gele paprika

Met mini-romatomaten en oude kaas

4.0
(706)

In dit gerecht gebruik je de mini-variant van de romatomaat, die vanwege zijn ovale vorm ook wel pruimtomaat genoemd wordt. Deze tomaatjes hebben een vlezige structuur met een volle smaak, die je versterkt door ze te roosteren in de oven. De serranoham vormt een goede tegenhanger voor de zoete tomaatjes. Deze gezouten ham werd oorspronkelijk in de Spaanse bergen gedroogd. De lage temperaturen van de berg maken het het drogen en het rijpen van deze ham makkelijk.

Labels:
Manger en premier
Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Mini-romatomaten

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat: Gluten)

1 stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Gele paprika

1.25 gram

Verse oregano

40 gram

Serranoham

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Oude kaasvlokken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Oven
Ovenschaal
Pan met deksel
Snijplank
Dunschiller
Hapjespan
Bord

Instructies

Tomaten in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel. Leg de mini-romatomaten in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Spaghetti koken
2

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 - 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Snijden
3

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de gele paprika in dunne reepjes. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn.

Serranoham in repen
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gele paprika en oregano toe en bak nog 6 minuten. Snijd of scheur ondertussen de serranoham in repen.

Spaghetti mengen
5

Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe aan de pan met gele paprika en meng goed. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige serranoham en de overige oude kaas. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de mini-romatomaten uit de oven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders